dissabte, 26 de setembre del 2015

Concurs CHEOPS per a nens de 8 a 14 anys



Ens ha arrivat aquesta informació per a que els nens participin en un projecte en el que enviaran dibuixos a l'espai. Espero us sigui interesant:



¡Envia el teu dibuix a l'espai!
Uns 3.000 dibuixos de nens europeus, entre ells 250 d'espanyols, viatjaran a l'espai. Ho faran a bord de CHEOPS (CHaracterizing ExOplanet Satellite), un telescopi que té l'objectiu d'identificar nous planetes fora del Sistema Solar --‐el que es coneix com exoplanetes--‐ i que està previst que es llanci a l'espai al desembre del 2017.
El conc
urs de dibuixos és una iniciativa de l'Agència Espacial Europea, que vol apropar els projectes de desenvolupament espacial als més petits, i a Espanya compta amb la col·laboració del Consejo Superior de Investigaciones Científicas  (CSIC), l'Institut d'Estudis Espacials de  Catalunya (IEEC) i l'Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC).
Per tal de participar en aquesta iniciativa cal tenir entre 8 i 14 anys i que els dibuixos tinguin unes característiques concretes: tenir relació amb l'espai y estar fets en blanc i negre, ja que és l'única manera de que els dibuixos seleccionats es puguin gravar en format miniaturitzat en una placa que es muntarà al telescopi. A més, els dissenys s'han de presentar en una plantilla, que es pot descarregar a http://www.cheops.cat. En aquest web es troba tota la informació sobre el concurs. La data límit per presentar els treballs és el 20 d'octubre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada