dimecres, 24 d’abril del 2013

ECLIPSI DE LLUNA

El pròxim dia 25 de Abril del 2013 tenim un dels grans espectacles que ens ofereix l'univers, un eclipsi de lluna. Tindrà lloc aproximadament sobre les 21h començant molt a prop de l'horitzó.

Pels que no teniu molt clar que es un eclipsi, aquest es quan el nostre satèl.lit passa per l'ombra que projecte el nostre planeta amb la consequencia que aquesta perd la il.luminació que rep del sol. Normalment tenen lloc quan està a prop de la fase de lluna plena. L'ombra de la terra te dos zones, la penombre i l'ombre. Si la lluna passa per la penombre es dificil veure cap canvi en el color, només amb aparells especials, quan se submergeix completament en zona d'ombre es quan tenim un eclipsi total de lluna, però aquesta no desapareix del tot sino que adquireix un to vermellós.
Per poder observar l'eclipsi no fa falta cap instrument, a ull nu podrem veure clarament l'espectacle, si el temps acompanya.

Aquest any tindrem dos eclipsis de lluna mes. el dia 25 de Maig i el dia 18 d'octubre, ja anirem informant sobre les hores aproximades.

A disfrutar amb l'univers !!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada